de Roeisters

Hoi, ik ben Tessa en woon samen met mijn vriend Sjirk. Samen hebben we twee kinderen, dochter Senna en zoon Ties.
Ik werk bij de Maritieme Academie in Harlingen en daar raakte ik besmet met het roeivirus. Roeien vind ik geweldig, lekker buiten sporten met een stel geweldige meiden! We heten niet voor niets gezusters, zo voelen we het ook.
Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van dit geweldige TEAM!!!

Hallo, mijn naam is Rixt Alberda en ik woon in Dronrijp. Ik ben getrouwd met Symon en ben moeder van 2 zoons; Fokke Pieter (2000) en Rinze (2001). Ik werk 2 dagen per week bij Nynke Edelsmid in Stiens en we hebben een veehouderijbedrijf met zo’n 130 koeien.
Sinds april 2006 ben ik een enthousiast roeister, wat een geweldige sport! In 2007 hebben we onze eerste sloep gekocht waarin we onder andere 9e waren met de HT. Sinds 2011 zijn we in het bezit van de huidige Najade en zijn we in 2011 gepromoveerd naar de Hoofdklasse.
Met de trainingen en tijdens de wedstrijden zijn we bloedfanatiek maar na de wedstrijden is het met ons team 1 en al gezelligheid. Ik ben klaar voor een nieuw seizoen bloed, zweet en tranen maar bovenal heel veel plezier!!!

GretaMijn naam is Greta van Hurck (17-3-1977). Ik kom oorspronkelijk uit Harlingen, maar woon alweer een aantal jaren in Franeker. Ik ben al jaren werkzaam bij Sportcentrum Shape in Franeker. Ik geef daar alle lessen in het zwembad en sta bij de receptie. Bij Shape is jaren geleden al een leuke groep sportvriendinnen ontstaan en zo kwam het idee om een keer met zijn allen te gaan roeien. Dit doen we nu al een paar jaar met heel veel plezier! En vanaf vorig seizoen in onze nieuwe sloep. Het hoogtepunt voor mij tot nu toe is dat we afgelopen seizoen (2011) kampioen zijn geworden in de 1e klasse dames! Dit was echt helemaal geweldig! We gaan nu komend jaar ons geluk beproeven in de hoofdklasse en we hebben er helemaal zin! Er is gewoon niets leuker dan lekker in de buitenlucht met een stel geweldige meiden te knallen in onze Najade!

Mijn naam is Petra Prins (15-4-1973) en ik ben getrouwd met Renze. We wonen in Franeker en samen hebben we twee kinderen; Jelmer en Nelleke. In het verleden heb ik altijd gevolleybald maar na een knieblessure moest ik daar helaas mee stoppen. Na de knie-operatie ben ik gaan revalideren bij sportschool SHAPE en daar heb ik een hele leuke groep meiden leren kennen. Op een gegeven moment kwam het idee om een roeiploeg op te gaan richten en zodoende roei ik nu samen met de 7 gezusters in onze sloep De Najade. Buiten sporten is super en ook is het heerlijk om dat team-gevoel weer terug te hebben!!

Hoi, ik ben Jessica van der Ploeg, 37 jaar, woon samen met Willem B. Wij hebben 4 kinderen: Iris, Niels, Romy en Liam. Ik werk al bijna 17 jaar bij smb Vlietstra in Franeker als medewerkster van de salarisadministratie. Ik ben gevraagd door de meiden of ik reserve wou zijn, dus heb ik een keer mee getraind om te zien en te voelen hoe het was en sindsdien ben ik een vast lid van de 7 gezusters. We hebben een ontzettend leuke meidenploeg en ben blij dat ik daar deel van uit mag maken. Ik vind dit een nieuwe uitdaging.

Hallo, ik ben Froukje Idsardi  (7-7-1974) en getrouwd met Hendrik de Vries. Franeker heb ik inmiddels verruild met St. Jacobiparochie. In het dagelijks leven werk ik voor Zorgpartners Friesland als verpleegkundige beroepsopleider bij het organisatie onderdeel Noorderbreedte (ouderenzorg). Dit houdt in het kort in dat ik mij voornamelijk bezig houd met coördineren en coachen van stagiaires en (nieuwe) medewerkers opleiden binnen onze organisatie Noorderbreedte.
Sinds begin 2009 ben ik lid van de 7 gezusters. De ene keer train ik mee en de andere keer ben ik stuurvrouw.  Vorig jaar (2011) was een succesvol jaar met vele prijzen en het promoveren naar de hoofdklasse. Samen met deze club meiden vind ik het ontzettend gezellig om te genieten van deze prachtige watersport. Fanatiek tijdens de wedstrijden en veel gezelligheid na de tijd. Ik hoop dat we dat dit jaar weer mogen knallen en nog heel lang mogen blijven doen!!!

Mijn naam is Sylvia Hijlkema. Ik heb 2 kinderen: Kyra en Ferdi en woon in Franeker. Ik ben sinds mei 2010 actief lid van “de 7 Gezusters” en na 2 wedstrijden geroeid te hebben, is mijn enthousiasme voor het roeien alleen nog maar gegroeid.
We hebben een superleuk en hecht team. Ook na de wedstrijden is het altijd erg gezellig. We hebben nu (seizoen 2011) een nieuwe sloep, dus we zullen zoals altijd onze uiterste best doen om mooie prijzen in de wacht te slepen. Maar het belangrijkste vind ik toch het plezier en gedrevenheid wat wij met ons team hebben in het roeien.

Marian

Ik ben Marian Venema, getrouwd met Eddy en samen hebben we twee jongens: Julian en Robin. Ik werk bij Effektief Groep in Groningen als Hoofd Bedrijfsbureau. Sinds eind 2009 roei ik bij “de 7 Gezusters”. Na fanatieke jaren met veel hoogtepunten in de strijd om het kampioenschap en hoge klasseringen op de HT (3e in 2011 en 3e in 2012) hebben we in 2014 gekozen om het wat rustiger aan te doen en niet aan alle genomineerde wedstrijden mee te doen. Veel gezelligheid en fijne trainingen op het wad leverde toch een 4e plaats met de HT op!

Dit jaar hebben we er weer zin in. Want wat is het toch lekker om op het water te sporten met een ploeg gezellige meiden. De eerste trainingen hebben we weer gehad en we gaan een aantal mooie wedstrijden roeien. Lekker fanatiek op het water en daarna gezellig een feestje bouwen……..gaat altijd goedkomen!

Hallo! Ik ben een beetje een vreemde eend in de bijt, ik roei of stuur namelijk niet! Mijn naam is Carla Forsten en ik ben alweer een aantal jaren de vaste fotograaf van De 7 Gezusters. Ik mag erg graag foto’s maken en van het een kwam het ander… Toen mijn zusje haar eerste wedstrijd ging roeien moesten daar natuurlijk foto’s van gemaakt worden. Sinds die tijd ben ik besmet met het supportersvirus en probeer ik er elke wedstrijd bij te zijn om de dames aan te moedigen en natuurlijk om foto’s te maken. Inmiddels ben ik volledig door het team geadopteerd alsof ik een “echte”, roeiende, Gezuster ben. Ik probeer verder mijn steentje bij te dragen aan de vereniging door de website, Twitter- en Facebook-accounts van de roeivereniging bij te houden.